otsikko

 
   
 
  Tyoskentelya ymparistopolkupajoissa. Kuvaaja Mervi Eskelinen.  
 
 

LAINATTAVAT MATERIAALIT

Kosketa taidetta

Mitä pronssiveistos painaa, miltä tuntuu maalauksen pinta, miten grafiikkalaattaa raaputetaan? Näihin kysymyksiin voi saada vastauksen Kosketa taidetta -näyttelyssä.

Näyttelyn teokset ovat paitsi katseltavia, myös suurimmaksi osaksi kosketeltavia. Näyttely esittelee taidemaalauksen, kuvanveiston ja grafiikan menetelmiä sekä työvälineitä. Lisäksi kustakin menetelmästä on esillä esimerkkiteoksia. Jokaiseen menetelmään liittyy myös mahdollisuus koskettaa: maalauksen pinta, pronssiveistoksen paino ja grafiikanlaatan ominaisuudet tulevat konkreettisesti ilmi pienemmällekin näyttelykävijälle.

Näyttelyyn on tilattu teoksia taidemaalari Seppo Kääriäiseltä, kuvanveistäjä Kirsi Siposelta sekä graafikko Marja-Liisa Tikkaselta. Kosketa taidetta -projekti on toteutettu yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus Lastun kanssa. Hanke on saanut tukea Taiteen Keskustoimikunnan Lastenkulttuurijaostolta.

Kosketa taidetta -projektin tavoitteena on edistää taiteen saavutettavuutta pohjoissavolaisten lasten keskuudessa. Koska koululaisten matkustaminen taidemuseoon voi olla hankalaa, taide halutaan tuoda sinne, missä lapset ovat. Projektissa on luotu Kosketa taidetta - kiertonäyttely, jota koulut voivat tilata itselleen. Näyttely on pakattu kolmeen laatikkoon, jotka mahtuvat henkilöautoon. Laatikoiden sisällöstä voi kukin koulu ripustaa omanlaisensa kokonaisuuden.

Lisätietoja
Lastenkulttuurikeskus Lastu, lastu(at)lastu.fi, 017 733 308 tai 050 326 7243


Lorupakki

Lorupakin uumenista löytyy elävöitystä päiväkodin yhteisiin loruhetkiin. Pakin uumenissa luuraa uudempiin ja vanhempiin lastenloruihin liittyvää virikemateriaalia sekä vinkkejä innostaviin lorulähteisiin toiminnan tueksi.

Lisätietoja
Lastenkulttuurikeskus Lastu, lastu(at)lastu.fi, 017 733 308 tai 050 326 7243


 

 
osoitetiedot