otsikko

 
   
 
  Tunnelmia Vasikkasavuilta. Kuvaajat Mervi Eskelinen.  
 
 

VASIKKASAVUT - LASTEN PERINNETAPAHTUMA

Lauantaina 5.8.2017 klo 12-15 Lastun pihapiirissä
Linnansalmentie 85, Lapinlahti

Entisajan maatiloilla sytytettiin lehmisavut karkottamaan hyönteiset lypsyn ajaksi. Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun pihapiirissä on vuodesta 1997 lähtien sytytetty vasikkasavut lasten perinnetapahtuman merkiksi.

Koko perheen yhteisessä tapahtumassa touhutaan yhdessä ja kokeillaan työpajoissa monenlaista tekemistä: nikkarointia, huovutusta sekä käpylehmien ja ulpukkapossujen paimentamista vanhanajan malliin. Lisäksi leikitään vanhan ajan leikkejä ja silitellään kotieläimiä. Tapahtuman kunniavieraaksi saattaa saapua myös itse vasikka. Touhun lomassa maistellaan perinteisiä yläsavolaisia kesäherkkuja eli muurinpohjalettuja, kotimehua ja nokipannukahvia.

Vasikkasavut järjestävät yhteistyössä Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu, Lapinlahden 4H-yhdistys, Lapinlahden Martat, SPR Lapinlahti, MLL Lapinlahti, Lapinlahden Siniveikot, Kaskikuusen omakotiyhdistys sekä Lapinlahden kunta.

Tapahtuma on lapsille maksuton, aikuiset joutuvat raottamaan kukkaron nyörejä lettujen ja kahvin kohdalla sekä arpoja ostaessaan.

TERVETULOA!

 

Lisätietoja
Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu / Lastenkulttuurikeskus Lastu
lastu(at)lastu.fi, 017 733 308 tai 050 326 7243 / Mervi

 

 
osoitetiedot