Tapahtumat

Lastun Lukuvillihtijät-hankkeeseen liittyvät  tapahtumat vuonna 2023.

Lukupiknikit Lastussa ja Varpaisjärvellä

Lukeminen on yksi parhaista harrastuksista kun ajatellaan leppoisia lomapäiviä ilman rehkimistä. Nappaat kirjan käteesi ja istahdat varjoon lukemaan, uppoudut kirjan maailmaan niin perusteellisesti, että vain satunnaisesti havahdut ympäröivän maailman ääniin. Tai istut sateisena päivänä lukemassa mukavassa nojatuolissa kun sade ropisee ikkunalaudoille ja katolle.

Lastu järjestää kesällä Lukupiknikit sekä Lastun pihapiirissä (14.6.) että Varpaisjärvellä (21.7.). Ohjelmassa on kirjanvaihtotori, jonne voit tuoda omat jo luetut kirjasi ja napata mukaasi uusia kirjoja luettavaksi ja tutkittavaksi. Kennelliiton lukukoira on mukana molemmissa tapahtumissa, ja halutessasi voit osallistua myös kädentaito- ja sanapajoihin. Lastun pihapiirissä järjestettävällä lukupiknikillä pääset myös maistelemaan muurinpohjalettuja. Lämpimästi tervetuloa!

Lastun lukuhaaste

Valtakunnallista lukuviikkoa vietetään jälleen kerran 17.- 23.4.2023. Tämän vuoden teemana ovat lukemisen eri muodot: millä tavalla erilaiset digialustat vaikuttavat lukemiseen ja sen saavutettavuuteen eri tasoisten lukijoiden keskuudessa.

Lukuvillihtijät haluaa osaltaan osallistua keskusteluun lukemisesta ja sen merkityksestä arjessa. Somekanavissamme lähtee tällä viikolla kiertämään leikkimielinen haaste, johon voi jokainen vapaasti osallistua omalla seinällään sekä haastaa myös lukemisesta innostuneet ystävänsä mukaan. Mikä olisikaan parempi tapa saada vinkkejä uusista tai vanhoista, vielä lukemattomista kirjoista kuin saada vinkki kaverin seinältä.

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 017 733 308 lastu.toimisto@lastu.fi