Maisemapolku

Kiitos kaikille maisemapolulla kävijöille! Maisemapolku on nyt kerätty pois maastosta. Rasteilta löytyi ihania runoja ja ajatelmia!

Lastu innosti syysloman aikaan viikoilla 42 ja 43 lähtemään ulos tutkimaan ja ihastelemaan omia arkimaisemia. Eri puolille Lapinlahtea sijoitettiin yhteensä kymmenen LUKUVILLIHTIJÄT-rastia, erityisesti maisemapaikoille.  

Maisemantarkkailupaikoilla oli mahdollista maiseman ihastelun lisäksi uppoutua runojen ja sanataiteen maailmaan: jokaisella rastilla oli erilainen sisältö, esimerkiksi omatoimisesti tehtäviä sanataidetehtäviä tai maisemaan sopiva runo. Sisällöt sopivat koko perheelle.

Maisemapolulla juhlistettiin kansainvälistä maisemapäivää, jota vietetään vuosittain 20.10. Maisemapäivän ajatuksena on herättää huomaamaan maisema osana yhteistä kulttuuriperintöä, identiteettiä, hyvinvointia ja elinympäristön laatua sekä monimuotoisuutta. Maisemapäivää vietettiin Euroopan neuvoston aloitteesta jo seitsemättä kertaa. Maisemapolku on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Lukuvillihtijät-rasteja oli kymmenen eri puolilla Lapinlahtea.

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 017 733 308 lastu.toimisto@lastu.fi