Joulu tuo tänäkin vuonna valon pilkahduksia keskelle talven pimeyttä. Kausivaloja, tunnelmointia kynttilänvalossa, salaperäisiä nyssyköitä ja pussukoita kaappien perukoilla – joulun taikaa ja tunnelmaa lumisen maiseman keskellä.

Lastu järjestää Joululastunen-työpajoja eri puolilla Lapinlahtea. Työpajoissa valmistetaan kierrätys- ja luonnonmateriaaleista jouluisia taideteoksia, jotka ilahduttavat kyläraitin kulkijoita jouluikkunanäyttelyissä ympäri Lapinlahden ja Varpaisjärven taajamia. Työpajat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, voit osallistua vain yhteen tai käydä vaikka kaikissa. Tarkemmat ajat ja paikat löydät osoitteesta: Joululastunen | Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu .

Lapinlahden ja Varpaisjärven taajamien joulun aikaan on viime vuodet kuulunut kiinteästi Joulupolku, joka on auki tänä vuonna 1.12.2023 – 6.1.2024. Yritykset ja yhteisöt ovat  luoneet osaltaan joulutunnelmaa pimeän talven keskelle. Reittien varrelta voit löytää toinen toistaan kauniimpia jouluisesti somistettuja ikkunoita, erilaisia jouluvalaistuksia sekä lasten ja nuorten tuottamia jouluisia taideteoksia. Kohteita pääset ihmettelemään ja ihastelemaan seuraamalla ikkunoissa olevia piparkakkutunnuksia. Mikäli piparin vierestä löytyy qr-koodi, kannattaa kännykän zoomi kohdistaa siihen, jotta pääset tutustumaan paremmin kyseisen yrityksen tai yhteisön toimintaan, joulunajan ohjelmaan tai joululahjavinkkeihin toimijan nettisivujen tai somekanavien kautta. Reittien varrelle on pystytetty joulupostilaatikot, joista reitin kulkijat saavat ottaa mukaan pienen joululahjan.

Joulupolkujen kartta jaetaan Matti ja Liisa-lehden mukana marraskuun viimeisellä viikolla. Lisäksi niitä on saatavana mukana olevista yrityksistä tai voit tulostaa sen täältä. Mikäli käytät somekanavia, ota käyttöösi ja seurantaan tunnisteet #joulupolku23 ja #joulupolku2023, jotta näet toimijoiden uusimmat päivitykset omassa syötteessäsi tuoreeltaan.

Lapinlahden ja Varpaisjärven Joulupolut ovat osa tänä vuonna toista kertaa järjestettävää, valtakunnallista Avoimet Joulukylät-tapahtumaa, jonka ideana on saada kylien ja kyläyhdistysten tapahtumille näkyvyyttä. Samalla houkutellaan uusia vierailijoita jouluisiin kyliin ja esitellään kylien monipuolista toimintaa.