Kurkistuksia lastenkulttuuriin 7.3-17.4.2022 Taidemuseo Eemilin alakerran studiossa

Lastenkulttuurikeskus Lastun/Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun näyttely tuo toiminnallisesti esille lastenkulttuurin monialaisuutta ja tekemisen kirjoa.

Lastenkulttuuri on kuvataidetta, arkkitehtuuria, muotoilua, sanataidetta, valokuvaa, elokuvaa, animaatiota, draamaa, musiikkia, tanssia, kirjallisuutta, se on rakentelua, piirtämistä, maalaamista, kädentaitoja, kuvaamista, kirjoittamista, se on leikkiä, elämyksiä, tutkimista, keksimistä, löytämistä, mielikuvitusta, iloa ja luovuutta ja ennen kaikkea se on jokaisen lapsen ja nuoren oman ilmaisun tukemista, erilaisten mahdollisuuksien tarjoamista ja lasten ja nuorten taiteen arvostamista.

Näyttelyssä voit kokea ja kokeilla eri taiteen lajien tekemistä. Sinulla on mahdollisuus rakennella palikoista omia maailmoja, uppoutua tarinoiden lumoihin, musisoida ja tanssia, sukeltaa erilaisiin rooleihin ja maalata värien kirjoa.

Näyttelyyn on koottu esille lasten ja nuorten taideteoksia, jotka ovat syntyneet Lastun lastenkulttuuritoiminnan eri muodoissa ja ryhmissä vuosien varrella aina 90-luvulta saakka. Teokset antavat ideoita eri materiaaleista ja tekniikoista sekä inspiraatiota moninaiseen tekemisen kirjoon. Materiaalivalinnoissa painottuvat kierrätys- ja luonnonmateriaalit, jotka ovat perusta Lastun työskentelyssä.