Hyvää lastenkulttuurin juhlaviikkoa!

Lastenkulttuurin juhlaviikolla 9.-15.5.2022 nostetaan esiin monipuolista lastenkulttuuria ja sen tekijöitä sekä lasten itsensä että lasten yhdessä ammattilaisten kanssa tekemää taidetta. Juhlaviikko huipentuu Lastenkulttuurin juhlapäivään 15.5.2022. Juhlaviikon ohjelman tuottavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenet ympäri Suomen. Ohjelma on suunnattu lapsille, nuorille ja perheille, mutta tarjolla on myös webinaareja aikuisille. Juhlaviikon aikana esillä on myös lasten ja nuorten tuottamaa taidetta ja lastenkulttuurikeskukset myös haastavat kaikki mukaan lasten ja nuorten taideviestiin, nostamaan lasten ja nuorten taidetta esiin. Lastenkulttuurin juhlaviikosta lisää https://lastenkulttuuri.fi/lastenkulttuurinjuhlaviikko/

Lastenkulttuurikeskus Lastun juhlaviikon ohjelmaa:

Lastu haastaa Taideviestiin kaikki pohjoissavolaiset
Taideviesti nostaa lasten ja nuorten taiteen näkyväksi sekä lasten ja nuorten äänen kuuluvaksi. Taideviestin tavoitteena on, että lasten ja nuorten itse tekemiä, sommittelemia sekä esille laittamia yllättäviä taidemerkkejä ja -jälkiä, voi etsiä ja löytää mitä mielikuvituksellisemmista paikoista arjen ympäristöistä. Jokaisen lapsen ja nuoren itseilmaisu taiteen keinoin on arvokasta. Taide on leikkiä, keksimistä, löytämistä, mielikuvitusta, iloa ja luovuutta. Ota kuvia teoksista ja jaa sosiaalisen median kanavissa #taideviesti, #konststafetten, #lastenkulttuuri- ja #barnkultur-hästägien kera. Haasta myös muita mukaan nostamaan lasten ja nuorten taidetta esiin.

#taideviesti -ikkunanäyttely 9.5.-31.8.2022
Lasten ja nuorten taidetta, joka on syntynyt Lastun toiminnassa, on esillä ikkunanäyttelynä Lastussa (Linnansalmentie 85, Lapinlahti). #taideviesti -ikkunanäyttely työstetään nyt kolmannen kerran koko kesäksi esiin Lastun ikkunoihin. Taideviestin tavoitteena on, että lasten ja nuorten taidetta tuodaan eri tavoin esiin ja sitä voi löytää mitä mielikuvituksellisemmista paikoista arjen ympäristöistä.

Roskataidehaaste
Lastu kutsuu kaikki lapset, nuoret ja aikuiset tekemään taidetta roskista. Roskataidehaasteessa taiteillaan roskista ja samalla huolehditaan ympäristöstä. Kerää löytämäsi roskat, muista laittaa roskankeruuhanskat käteen ja käytä tarvittaessa keruupihtejä (vaikka vanhoja grillipihtejä). Kokoa löytämäsi roskat yhteen ja muotoile niistä taideteos maahan. Ota teoksesta valokuva muistoksi ja jaettavaksi. Julkaise teoksesi tunnisteella #roskataidehaaste, niin Lastu löytää syntyneet teokset ja nostaa niitä esiin. Kerää lopuksi roskat ja lajittele ne niille kuuluviin roskiksiin. Pidetään yhdessä huolta ympäristöstämme!

Toukotaika -tapahtumassa lastenkulttuuria 13.5.2022 klo 16-21 Varpaisjärvi-talolla (Kauppatie 20)
Toukotaika, Varpaisjärven kulttuuri- ja taidetapahtuma sisältää monipuolista Lastun tarjoilemaa lastenkulttuuriohjelmaa lapsille ja lapsiperheille. Tarjolla on sanataidetta, lastenkirjoja, kädentaitopajoja, keppihevosrata, mäkiautoajelua ja monenmoista muuta mukavaa. Toukotaika koko ohjelma: https://www.lapinlahti.fi/events/Varpaisjarven-Toukotaika/47351/14cdd876-982a-4912-902f-3d1152eca293

Taiteen ja kulttuurin täyteistä Lastenkulttuurin juhlaviikkoa ja Lastenkulttuuripäivää!
toivottaa Lastun väki

Lisätietoja: Mervi Eskelinen lastu@lastu.fi 050 326 7243
Lastenkulttuurikeskus Lastu / Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu