Koko Suomen yhteistä Lastenkulttuuripäivää 15.5.2023 ja Lastenkulttuuriin juhlaviikkoa vietetään jälleen 15.–21.5.2023. Juhlaviikon aikana juhlitaan lastenkulttuuria ja nautitaan lastenkulttuurin tarjonnasta kaikkialla Suomessa.

Lastenkulttuuri näkyväksi Juhlaviikolla – Tule mukaan lastenkulttuurin taideviestiin! 

Taideviestin päämääränä on lastenkulttuurin näkyvyys. Lasten ja nuorten taide nostetaan esille sosiaalisessa mediassa erityisesti ma 15.5.2023.

Jaetaan yhdessä koskettavia kuvia lasten ja nuorten taiteesta hashtageilla #taideviesti #lastenkulttuuri #barnkultur #konststafetten. Ole mukana ja kannusta mukaan lapsia, nuoria, perheitä ja yhteistyökumppaneita esittelemään lasten ja nuorten taidetta. Lastu haastaa Taideviestiin kaikki pohjoissavolaiset! Välitä #taideviestiä eteenpäin ja laita taideviestit esiin! Kiitos, että ole mukana tekemässä lastenkulttuuria näkyväksi!

#roskataidehaaste 

Lastu kutsuu kaikki lapset, nuoret ja aikuiset tekemään taidetta roskista. Roskataide-haasteessa taiteillaan hetken taidetta roskista ja samalla huolehditaan omasta arkiympäristöstä. Halutessasi voit myös haastaa tuttaviasi tai yhteistyökumppaneitasi osallistumaan #roskataidehaasteeseen. Lue lisää  Lastun #roskataidehaaste -sivulta! Haasteella ei ole parasta ennen-päivää joten voit tehdä #roskataidetta aina inspiraation iskiessä.

Samalla voit myös osallistua Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan, josta voit lukea lisää täältä https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia

#taideviesti -ikkunanäyttely 9.5.-31.7.2023 Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastussa (Linnansalmentie 85, Lapinlahti) 

Kannattaa suunnata Lastun pihaan. Mielenkiintoisten rakennusten ja majakylän lisäksi päärakennuksen ikkunoista ja niiden takaa löytyy lasten ja nuorten Lastun toiminnassa syntyneitä mainioita taideteoksia. #taideviesti-ikkunanäyttely avautuu jo neljännen kerran kesän ajaksi. Taideviesti, nimensä mukaisesti, viestittää taiteen tekemisen ja näkemisen monimuotoisuutta ja arjen ympäristön rikkautta.

Lastenkulttuuria juhlitaan valtakunnallisesti     

Lastenkulttuurin juhlaviikkoa vietetään valtakunnallisesti. Juhlaviikkoa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Juhlaviikon aikana nostetaan lasten ja nuorten taidetta näkyväksi, juhlitaan lastenkulttuuria, tuodaan lastenkulttuurin toteuttajat esille ja toteutetaan lastenkulttuuria eri tavoin yhteistyössä. Juhlaviikon ohjelman tuottavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenkeskukset ympäri Suomen. Lastu jalkautuu juhlaviikolla myös Ouluun Hintan koululle ohjaamaan #RARE – Raitit ja reitit -yhteisöllistä taidetyöpaja, joka herättelee omasta arkiympäristöstä huolehtimiseen.

Lastenkulttuurin täyteistä juhlaviikkoa ja Lastenkulttuuripäivää! toivottaa Lastun väki

Lue lisää osoitteesta https://lastenkulttuurinjuhlaviikko.fi/

Taideviesti_logo