Talvitapahtuma 5.3.2022

Varpaisjärvi-talo ja eri toimijat yhteistyössä järjestävät koko perheen talvitapahtuman 5.3.2022 klo 10-13 Varpaisjärvi-talolla ja sen pihapiirissä (Kauppatie 20).

Talvitapahtumaan haastetaan erilaisin porukoin tekemään lumiveistoksia. Tapahtumassa on lumiveiston lisäksi tarjolla lumikenkäilyä, potkukelkkailua ja potkukelkkakisa, tarinatuokio (klo 11-11.30) ja kaverikoirat rapsuteltavina (klo 10-11). Tapahtumassa pääsee myös tunnistamaan eläinten lumijälkiä ja perehtymään miten retkipuukon tai -kirveen voi teroittaa. Tulipaikalla on mahdollisuus lämmittää omia retkieväitä. Paikalla tepastelee myös 4H:n Topi-maskotti.

Jos talvitapahtuma ei sovi aikatauluun, mutta innostusta on lumenveistoon, niin lumiaihioita on jo veistettävänä tapahtumaa edeltävällä viikolla. Innokkaat lumiveistäjät ottakaa yhteyttä Varpaisjärvi-talolle Sirpa Niskaseen 050 550 7066, varpaisjarvitalosirpa@gmail.com.

Talvitapahtuman järjestelyissä ovat mukana Varpaisjärvi-talon kanssa mm. Lapinlahden kunnan hyvinvointityö, Lastu, MLL:n Varpaisjärven yhdistys, Pyöris Pyöräilynystävät, 4H, Kaverikoirat, SPR Varpaisjärven osasto sekä muita innokkaita talkoolaisia.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on tarkoitettu kaiken ikäisille. Tapahtuma tuo uusia ideoita talviseen ulkona liikkumiseen ja retkeilyyn sekä muistuttaa mieliin ja kertaa vanhoja unohtuneita puuhia ja taitoja.

Talvitapahtuma aloittaa jälleen retki-, luonto- ja erätapahtumien sarjan, joka on hetken ollut unholassa. Toimijoiden yhteistyönä järjestämä eri vuodenaikoina toteutuva tapahtumasarjaan on tulossa jatkoa erilaisissa Lapinlahden luontokohteissa. Tapahtumissa tarjoillaan kokemuksia, elämyksiä ja tietoiskuja retkeily-, liikunta-, luonto- ja eräasioista.

Jos joku toimija kiinnostuit tulemaan mukaan seuraavien tapahtumien järjestämiseen, niin ota yhteyttä Jaana Hämäläiseen (Lapinlahden kunta/hyvinvointityö) jaana.hamalainen@lapinlahti.fi, 040 488 3487 tai Mervi Eskeliseen (Lastu) lastu@lastu.fi, 050 326 7243.