Taidemetsä on Taidemuseo Eemiliä ympäröivä metsäalue, jonne Lapinlahden 150 v-juhlavuonna työstetään yhdessä lasten ja nuorten teoksista ulkonäyttely sekä rikas tapahtuma- ja omatoimiohjelmakokonaisuus.

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu ja Taidemuseo Eemil kutsuvat lapinlahtelaisia lasten ja nuorten ryhmiä sekä yläsavolaisia lasten ja nuorten taideharrastusryhmiä toteuttamaan taideteoksia Taidemetsään. Ilmoittaudu siis mukaan!

Teoksien materiaalia valittaessa, suunniteltaessa ja työstettäessä tulee huomioida, että teokset kestävät säätä (tuuli, sade yms.), niiden sijoittaminen ja kiinnittäminen metsään ei tuhoa eikä turmele ympäristöä ja teokset ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Miettikää jo etukäteen, minne teos sijoitetaan Taidemetsän jälkeen tai jos se puretaan Taidemetsä-näyttelyn jälkeen, että materiaalit tulevat uudelleenkäyttöön tai ne ovat kierrätettävissä. Toivomme, että suositte teoksia toteuttaessanne luonnon- ja kierrätysmateriaaleja.

Taidemetsä sijaitsee osoitteessa Suistamontie 3, 73100 Lapinlahti. Metsään voi käydä omatoimisesti tutustumassa. Osallistuvat ryhmät tuovat ja huolehtivat teoksien sijoittamisen, ripustuksen ja mahdollisen kiinnityksen itse seuraavina ajankohtina 6.–8.5. klo 9–16 ja 10.–11.5. klo 10–15. Paikalla on tällöin Lastun henkilökuntaa, joka auttaa. Ilmoita 3.5. mennessä, milloin olette tulossa tuomaan teoksia Taidemetsään.

Taidemetsän kaikille avoimia avajaisia vietetään Lastenkulttuurin juhlaviikolla Lastenkulttuuripäivänä 15.5.2024 klo 10–18.  Kaikki taiteilijaryhmät ovat lämpimästi tervetulleita avajaisiin.

Lastu ja Eemil järjestää Taidemetsään tapahtumia ja omatoimiohjelmaa esim. Taidemetsän etkot/Taidemetsän pakkaspolku 22.1-4.2., Taidemetsän avajaiset 15.5., Taidemetsän luonnonkukkien päivä 15.6., Taidemetsän Suuri maalaustapahtuma 10.7., Taidemetsän Suomalaisen taiteen päivä 9.8., Taidemetsän Suomalaisen luonnonpäivä 31.8., Taidemetsän syysjuhla 27.9. Taidemetsään suunnitellaan ja toteutetaan lasten ja nuorten kanssa myös taidepolku/seikkailureitti, jonka kautta teoksiin tutustutaan ja havainnoidaan metsää ja luontoa.

Toivomme runsaslukuista lasten ja nuorten osallistumista Lapinlahden 150 v-juhlavuoden juhlintaan. Tehdään yhdessä upea Taidemetsä ja tuodaan lasten ja nuorten taidetta esiin!

Kun kerrotte omissa kanavissanne Taidemetsästä, niin käytättehän seuraavia tunnisteita: #Lapinlahti150 #Taideviesti #MadeInLapinlahti #Taidemetsä_Lapinlahti @taidemuseoeemil @lastenkulttuurikeskuslastu

Lisätietoja ja ilmoittautumiset laura.rukola@lastu.fi, 040 356 8075