Heti pääsiäisen jälkeisenä tiistaina, kansainvälisenä lastenkirjapäivänä 2.4.2024 järjestetään Lastenkirjamylläkkä tapahtuma Varpaisjärvi-talolla (Kauppatie 20, Varpaisjärvi) klo 13-18.

Tapahtumaan voit tuoda mukanasi itsellesi tarpeettomat ja ylimääräiset lastenkirjat kirjojen vaihtotorille ja ehkäpä löydät kierrätyskirjojen joukosta itsellesi jotakin uutta luettavaa. Lastenkirjamylläkän kädentaitopajoissa tehdään yhdessä kirjanmerkkejä ja lukukavereita kierrätysmateriaaleista. Saat myös kotiin vietäväksi kirjavinkkejä ja pieniä sanataidetehtäviä. Tapahtumassa pääsee osallistumaan myös suosittuun Tiloista sanoja, sanoista tiloja -työpajaan. Mukana ovat myös Kennelliiton lukukoirat Piko ja Ringa. Lukemisen ja tekemisen lomaan on tarjolla mehua ja keksejä.

Lastenkirjamylläkkää vietetään vuosittain kirjailija Hans Christian Andersenin syntymäpäivänä. Tavoitteena on nostaa esille lastenkirjallisuutta ja innostaa lapsia lukemaan. Tänä vuonna vietetään myös rakastetun runoilijan Kirsi Kunnaksen syntymän 100-vuotisjuhlaa, joten hänen tuotantonsa on vahvasti esillä Lastun tapahtumissa vuoden aikana.

Lastenkirjamylläkkä ennakoi lukuviikkoa, jota vietetään tänä vuonna 22.-28.4.2024 (https://lukuviikko.fi/). Kansallista lukuviikkoa vietetään tänä vuonna teemalla Kohtaaminen. Lastun somekanavilla (IG ja FB: @lastenkulttuurikeskuslastu) julkaistaan viikon aikana monta hyvää kirjavinkkiä joten otahan kanavat seurantaan!

Ethän unohda, että edelleen on mahdollista ilmoittautua toteuttamaan Taidemetsää Taidemuseo Eemilin metsään. Lue lisää täältä Tervetuloa toteuttamaan taidemetsää! | Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu ja ilmoittaudu ryhmäsi kanssa toteuttamaan ainutkertaista taide-elämystä tulevan kesän ajaksi!