Koko Suomen yhteistä Lastenkulttuuripäivää 15.5.2024 ja Lastenkulttuuriin juhlaviikkoa vietetään jälleen 13.–19.5.2024. Juhlaviikon aikana juhlitaan lastenkulttuuria ja nautitaan lastenkulttuurin tarjonnasta kaikkialla Suomessa. Voit juhlia osallistumalla lastenkulttuurikeskusten järjestämään ohjelmaan tai viettää sitä omalla tavalla koulussa, päiväkodissa, kirjastossa, taidemuseossa, harrastuksessa tai kotona.

#RARE -raitit ja reitit taidetyöpajat Roskaton raitti-tapahtumapäivänä

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu toteuttaa Lapinlahden keväisen Roskaton raitti-tapahtumapäivän yhteydessä yhteisölliset #RARE-taidetyöpajat 14.5.2024 klo 9-20 Lapinlahden ja Varpaisjärven torien ympäristössä. Samalla voit osallistua #Roskataide-haasteeseen, jossa taiteillaan hetken taidetta roskista ja huolehditaan omasta arkiympäristöstä.

Taidemetsän avajaiset

Taidemuseo Eemilin viereiselle metsäalueelle on rakentunut kesän ajaksi lasten ja nuorten oma Taidemetsä, johon koululais- ja harrasteryhmät ovat tehneet kevään aikana taideteoksia. Mukana on reilu kymmenen yläsavolaista ryhmää.

Taidemetsän avajaisia vietetään osana Lastenkulttuurin juhlaviikkoa keskiviikkona 15.5. klo 10–18 osoitteessa Suistamontie 3, Lapinlahti. Luvassa on pientä avajaisherkkua, runoja sekä kädentaitotyöpaja, jonka tuotoksista kootaan yhteinen avajaispäivän taideteos. Taidemetsässä on opas koko päivän ajan kertomassa teoksista. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Toukotaika-tapahtuma Varpaisjärvellä

Toukotaika-tapahtumassa Varpaisjärvellä 17.5.2024 on tarjolla monipuolista ohjelmaa koko perheelle myös Varpaisjärvi-talolla klo 16-20: kädentaitopisteitä, temppurata, poniratsastusta (Kivelänmäen hevostila) ja asiaa villasta ja villan käsittelyä (Lammastila Haukivilla). Kennelliiton kaverikoirat vierailevat rapsuteltavina klo 18-20. Varpaisjärven keskustaan syntyy lisäksi Kirsi Kunnas 100 -Runopolku, joka on kierrettävissä vielä viikon ajan tapahtuman jälkeen.

Lastenkulttuuria juhlitaan valtakunnallisesti   

Lastenkulttuurin juhlaviikkoa vietetään valtakunnallisesti. Juhlaviikkoa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Juhlaviikon aikana nostetaan lasten ja nuorten taidetta näkyväksi, juhlitaan lastenkulttuuria, tuodaan lastenkulttuurin toteuttajat esille ja toteutetaan lastenkulttuuria eri tavoin yhteistyössä. Juhlaviikon ohjelman tuottavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenkeskukset ympäri Suomen.

Lastenkulttuurin täyteistä juhlaviikkoa ja Lastenkulttuuripäivää! toivottaa Lastun väki

Lue lisää osoitteesta https://lastenkulttuurinjuhlaviikko.fi/

Lisätietoa muista Lastun ajankohtaisista tapahtumista löydät osoitteesta Ajankohtaiset tapahtumat | Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu sekä ottamalla somekanavamme seurantaan: @lastenkulttuurikeskuslastu (IG & FB)