FacebookInstagramYoutube

Ajankohtaiset tapahtumat

Minä ITE – koko perheen tapahtuma

Minä ITE -koko perheen tapahtumassa Taidemuseo Eemilillä inspiroidutaan ITE-taiteesta lauantaina 20.4.2024 klo 11–15. Tervetuloa!

Ohjelmassa on koko tapahtuman ajan jatkuva Lastun kädentaitopaja sekä koko perheen disko. Disko hiljenee näyttelyopastuksen ajaksi klo 13–13.45.

Kädentaitopajassa taiteillaan oma ITE-muotokuva mitä ihmeellisimmistä ja kekseliäimmistä kierrätysmateriaaleista. Inspiraatiota voi ottaa esillä olevasta yläsavolaisen ITE-taiteen näyttelystä.

Taidemuseon alakerrassa tanssitaan ja nautitaan musiikista koko perheen diskossa, jossa voit näyttää omat Minä ITE -liikkeesi tai keksiä uusia liikkeitä yhdessä muiden kanssa. Disko avaa Lapinlahden 150-vuotisjuhlavuoden nurkkatanssien sarjan, joka toteutetaan eri puolilla Lapinlahtea.

Näyttelyopastus klo 13, jossa tutustutaan ITE-taiteen lisäksi Halosen taiteilijasuvun teoksiin ja Paavo Kaikkosen maisemamaalauksiin.

Tapahtuman ajan palvelee myös Taidemuseo Eemilin ystävien kahvio, johon on käteismaksu.

Kesän taideleiri

Iloinen touhu täyttää pihapiiriin 3.-7.6.2024, kun on Lastun perinteisen kesän Taideleirin aika. Leirillä havainnoidaan ja tutkitaan oman arkiympäristön monimuotoisuutta monitaiteellisesti itse tehden ja kokien. Päiväleirin ohjelmassa on kuvataidetta, arkkitehtuuria, sanataidetta, ilmaisutaitoa ja kädentaitoja – ja totta kai myös yhteisiä leikkejä ja iloista leiritunnelmaa.

Lue lisää ja ilmoittaudu täällä.

Taidemetsä

Taidemetsä on Taidemuseo Eemiliä ympäröivä metsäalue, jonne Lapinlahden 150 v-juhlavuonna työstetään yhdessä lasten ja nuorten teoksista ulkonäyttely sekä rikas tapahtuma- ja ohjelmakokonaisuus.

Taidemetsän avoimia avajaisia vietetään Lastenkulttuurin juhlaviikolla Lastenkulttuuripäivänä 15.5.2024 klo 10–18.

Lisäksi Lastu ja Eemil järjestävät Taidemetsään tapahtumia ja omatoimiohjelmaa:

Taidemetsän luonnonkukkien päivä 15.6. klo 11-18

Taidemetsän Suuri maalaustapahtuma 10.7. klo 11-18

Taidemetsän Suomalaisen taiteen päivä 9.8. klo 11-16

Taidemetsän Suomalaisen luonnonpäivä 31.8. klo 11-15

Taidemetsän syysjuhla 27.9. klo 11-16

Taidemetsään suunnitellaan ja toteutetaan lasten ja nuorten kanssa myös taidepolku/seikkailureitti, jonka kautta teoksiin tutustutaan ja havainnoidaan metsää ja luontoa.

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen taidekokonaisuuteen Lapinlahdelle!

Lukuretriitti

Lastussa luontolukemiston parissa

to 1.8.2024 klo 18-20.30

pe 2.8.2024 klo 9-14.30

Hiljennytään luontoaiheisten tekstien, runojen ja kirjojen äärelle. Luetaan yhdessä ja yksin puiden siimeksessä Lastun pihapiirissä.

Virkistävällä retriitillä rauhoitumme luontoaiheisten kirjojen äärelle. Jaamme yhdessä lukukokemuksia ja lumoavia kirjoja. Lisäksi teemme helposti lähestyttäviä luontoyhteysharjoitteita. Retriitissä osallistujat saavat vieraakseen kirjailija Johanna Venhon teemalla Metsä puhuu minulle. Tule mukaan ja löydä lukemisen ilo!

Ilmoittautuminen:

https://forms.office.com/e/dHREWnpL9Y

Lukuretriitti on osa Runotaika-tapahtumaa, lisätietoja osoitteesta: Runotaika 2024 (inflow.fi)

Minimiosallistujamäärä 5 henkilöä, maksimiosallistujamäärä 15

Hinta 110 euroa, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 100 euroa, joka sisältää retriitin ja ruokailut (iltapala, aamupala, lounas)

Yöpymismahdollisuus omin liinavaattein 25 €/yö kahden ja kolmen hengen huoneessa Lastun Vanhapihan kammareissa. Yöpyä voi myös Lastun pihassa omassa teltassa tai omin liinavaattein aitassa, jossa yksi yhteinen siskonpeti kolmelle hengelle. Lapinlahdelta löytyy myös muita majoitusvaihtoehtoja, katso osoitteesta https://urly.fi/3rwv

Lisätietoja Laura Rukola laura.rukola@lastu.fi 040 356 8075

Roskataidehaaste – #roskataidehaaste

Pidetään yhdessä huolta ympäristöstämme!

Lastu kutsuu kaikki lapset, nuoret ja aikuiset tekemään taidetta roskista. Roskataide-haasteessa taiteillaan roskista ja samalla huolehditaan ympäristöstä. Kerää löytämäsi roskat, muista laittaa roskankeruuhanskat käteen ja käytä tarvittaessa keruupihtejä (vaikka vanhoja grillipihtejä). Kokoa löytämäsi roskat yhteen ja muotoile niistä taideteos maahan. Ota teoksesta valokuva muistoksi ja jaettavaksi. Julkaise teoksesi tunnisteella #roskataidehaaste, niin Lastu löytää syntyneet teokset ja nostaa niitä esiin. Kerää lopuksi roskat ja lajittele ne niille kuuluviin roskiksiin.

Lasten ja nuorten roskataideteokset voit nostaa esiin myös #taideviesti- ja #lastenkulttuuri-hästägien kera. Taideviestin tavoitteena on tuoda lasten ja nuorten taidetta esiin

Lue lisää taideviestistä

 

 

Kylien kätköistä

Etsitään yhdessä Lapinlahden ja Varpaisjärven kylien kätköistä mielenkiintoisia ja tutustumisenarvoisia kohteita, paikkoja ja ilmiöitä. Kohteet kootaan padlet-alustoille:

Kylien kätköistä YMPÄRISTÖ

Kylien kätköistä TAIDE.

Lue lisää

Retki-, luonto- ja erätapahtumien sarja vuonna 2024

Eri puolilla Lapinlahtea mielenkiintoisissa luontokohteissa järjestetään eri vuodenaikoina tapahtumia, joissa voi kokea elämyksiä ja tutustua retkeily-, liikunta-, luonto- ja eräasioihin.

Lue lisää

Vasikkasavut – Lasten perinnetapahtuma

Koko perheen yhteisessä tapahtumassa touhutaan yhdessä ja kokeillaan työpajoissa monenlaista tekemistä: nikkarointia, huovutusta sekä käpylehmien ja ulpukkapossujen paimentamista vanhanajan malliin.

Lue lisää

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 017 733 308 lastu.toimisto@lastu.fi