FacebookInstagramYoutube

Pohjois-Savon kulttuuripolku

Kulttuuripolku tarjoaa kolme teemaa oman kotikunnan kulttuuriympäristöjen tutkimiseen ja hahmottamiseen. Matkaa taitetaan tila-, aika-, aine- ja elämystehtävien parissa. Kulttuuriopetuksen vinkkimateriaali on räätälöyty joka kuntaan sopivaksi ja helppokäyttöiseksi.

Ympäristöpolulla tapaat talojulkkiksia, erilaisia ympäristöjä ja taloperheitä; saat elämyksiä verstaissa ja hyppäät rakennustutkijan saappaisiin.

Kirjastopolulla otat omaksi kirjaston sekä kirjastoauton; saat elämyksiä ja taustatietoa kirjastoverstaissa.

Museopolulla sukellat museoaarteisiin kaupungin-, kotiseutu- tai erikoismuseoissa, etsit taustatietoja ja saat elämyksiä museoverstaissa.

Musiikkipolulla hyppäät nuottiviivastolle ja otat askelia sävelten maailmassa myös muiden taiteenlajien avulla. Musiikkipolun materiaalit on koonnut Susanna Laukkanen.

Lataa materiaalit itsellesi
Ympäristöpolku (pdf; 1,6 Mt)
Kirjastopolku (pdf; 1,8 Mt)
Museopolku (pdf; 2,5 Mt)
Musiikkipolku (pdf; 0,5 Mt)

Yhdessä Ympäristöpolulle!

Työpajoissa tutkitaan yhdessä oman kotiseudun rakennetun ja kulttuuriympäristön tuttuja ja tuntemattomia polkuja sekä tutustutaan Kuopion tai maakunnan Ympäristöpolun materiaaleihin.

OPETTAJA: Tutustuthan jo ennen pajaa materiaaliin, jonka löydät yllä olevasta linkistä. Polun toteuttajalle on myös mahdollista esittää toiveita työskentelyn suhteen.

Ajankohta ja kesto: syys-/kevätlukukausi, noin 4 tuntia
Paikka: oma koulu
Hinta: koulut kustantavat käytettävät materiaalit ja mahdolliset tutustumisretkien matkakulut, muutoin maksuton

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: lastu(at)lastu.fi, 017 733 308 tai 050 326 7243