Kulttuurikuriirit Pohjois-Savossa

Kuka on kulttuurikuriiri?

Oletko sinä taidekasvatuksesta ja kulttuurista kiinnostunut opettaja tai varhaiskasvattaja? Haluatko edistää pohjoissavolaisten lasten ja nuorten osallisuutta kulttuurissa? Voisitko juuri sinä olla päiväkotisi, esikoulusi tai koulusi kulttuurikuriiri?

Kulttuurikuriiri on tiedonkantaja, jonka tehtävä on välittää eteenpäin tuoreinta tietoa kulttuuritapahtumista. Kuriireiden päämääränä on innostaa kollegoitaan sekä osallistumaan itse että osallistamaan lapsiryhmäänsä ajankohtaisiin kulttuuririentoihin. Kulttuurikuriirina saat säännöllisesti tietoa maakunnan kulttuuritarjonnasta ja välität tietoa eteenpäin. Saat myös etuja moniin kulttuuritapahtumiin sekä koulutusta ja tukea tehtävääsi. Lukukauden kuriiritoiminnan aloittaa kulttuurikuriiri-ilta.

Pohjois-Savosta löytyy vielä kuntia, joista puuttuu Kulttuurikuriiri. Jos koulussasi tai päiväkodissasi ei vielä ole kulttuurikuriiria ja haluaisit liittyä kuriireiden innostuneeseen joukkoon, ilmoittaudu Lastenkulttuurikeskus Lastuun osoitteeseen lastu.toimisto@lastu.fi. Voit myös ilmoittautua tästä linkistä!

Kaikki me lasten- ja nuortenkulttuurin idättäjät olemme tärkeän asian äärellä. Pienistä iduista kasvaa suuria asioita. Kulttuuri voimauttaa ja antaa tärkeitä onnistumisen kokemuksia. Käytäthän mahdollisuutesi avata lapselle ovet kulttuuriin?

Kulttuurikuriiritoimintaa organisoi Kuopion kaupunki yhdessä Lastenkulttuurikeskus Lastun kanssa. Jos kuriiri on vaihtunut työyhteisössänne tai sinulla on kysyttävää, voit ottaa meihin yhteyttä

anni.marin@kuopio.fi (Kuopion koulujen ja päiväkotien kuriirit)

lastu@lastu.fi (muu Pohjois-Savo)

Lisätietoja

Mervi Eskelinen, 050 326 7243, lastu@lastu.fi
Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu / Lastenkulttuurikeskus Lastu