FacebookInstagramYoutube

LASTENKULTTUURI
Lastenkulttuurikeskus Lastu

Lastenkulttuurikeskus Lastun tavoitteena on innostaa pohjoissavolaisia lapsia, nuoria ja lapsiperheitä sekä heidän kanssaan työskenteleviä osallistumaan taiteeseen ja kulttuuriin.

Toiminta-alueemme on koko Pohjois-Savon maakunta, mutta erityisesti arkkitehtuurikasvatuksen alalla toiminnalla on myös valtakunnallinen ulottuvuus. Suunnittelemme ja toteutamme itse arkkitehtuuri-, muotoilu- ja ympäristökasvatukseen liittyviä työpajoja, koulutuksia, kerhoja, leirejä, näyttelyitä ja opetusmateriaaleja. Autamme myös muita pohjoissavolaisia lastenkulttuuritoimijoita kehittämään lapsille ja nuorille suunnattua toimintaansa.

Monitaiteinen lastenkulttuuritoiminta matkaa lähelle lapsia ja nuoria heidän omaan elinympäristöönsä. Toteutamme erilaisia toimintamuotoja muun muassa kouluissa, varhaiskasvatuksessa, lastentapahtumissa ja kulttuurilaitoksissa. Punaisena lankana kaikessa toiminnassamme kulkee yhteys paikkaan, jossa toiminta toteutetaan sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnin vahvistaminen oman taiteellisen tekemisen, osallisuuden ja ympäristöstä huolehtimisen keinoin.

Lastenkulttuurikeskus Lastu on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen. Lastenkulttuurikeskusten liitto on ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuorten kulttuurikeskusten yhdistys, joka vahvistaa lastenkulttuurialan osaamista ja tunnettuutta valtakunnallisesti. Lastenkulttuurikeskukset ovat tehneet valtakunnallista yhteistyötä vuodesta 2003. Lastu on ollut mukana yhteistyössä sen alusta lähtien.

Ota yhteyttä

Mervi Eskelinen:  lastu@lastu.fi, p. 050 3267243

Lastenkulttuurikeskus Lastu / Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 040 6763 222 lastu.toimisto@lastu.fi