FacebookInstagramYoutube

Tervetuloa tutustumaan taiteen perusopetukseen

Lastun toteuttaman taiteen perusopetuksen lukuvuosi alkaa aina syyskuussa. Mukaan ryhmiin mahtuu kuitenkin yleensä myös myöhemmin lukuvuoden aikana. Tervetuloa tutustumaan!

Voit ilmoittautua mukaan ja kysyä lisää taiteen perusopetuksesta
puhelimitse 050 326 7243 / Mervi tai sähköpostilla lastu(at)lastu.fi.

Tule mukaan opiskelemaan arkkitehtuuria! Taiteen perusopetuksessa tutkitaan taloja, tiloja, rakennuksia ja maisemia muun muassa rakennellen, muotoillen, piirtäen, maalaten, valokuvaten ja retkeillen. Luokassa ja pihamaalla tehdään esimerkiksi majoja, pienoismalleja, maalauksia, veistoksia ja muita taideteoksia.

Taiteen perusopetus on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden mukaan. Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu toteuttaa taiteen perusopetusta arkkitehtuurin taiteenalalla. Opetuksessa tutustutaan itse tehden ja kokien rakennustaiteeseen sekä muihin visuaalisiin taiteisiin. Omaa elinympäristöä ja sen ilmiöitä tutkitaan muun muassa rakennellen, piirtäen, maalaten, valokuvaten, retkeillen ja leikkien. Samalla harjoitellaan omaa ilmaisua ja luovuutta.

Arkkitehtuurin perusopetus on tarkoitettu kaikille taiteen tekemisestä ja kokemisesta sekä ympäristön tutkimisesta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Oppilaiden iän ja taitojen mukaan kootut opetusryhmät kokoontuvat kerran yhdessä sovittuna aikana. Opetusryhmät muodostuvat seuraavasti:

VARHAISIÄN OPINNOT: Millit, 3 – 5 vuotiaat, opetusta noin 60 h/lukuvuosi
PERUSOPINNOT: Tuumat, 6 – 8 vuotiaat, opetusta 80 h/vuosi
PERUSOPINNOT: Vaaksat, 9 – 12 vuotiaat, opetusta 100 h/vuosi
SYVENTÄVÄT OPINNOT: Aarit, yli 12 vuotiaat, opetusta 120 h/vuosi

Lukuvuoden 2019 – 2020 opintomaksut sisältävät opetuksen, materiaalit ja vakuutuuksen:
Varhaisiän opinnot/Millit 120 €
Perusopinnot/Tuumat 180€
Perusopinnot/Vaaksat 240 €
Syventävät opinnot/Aarit 240 €

Ota yhteyttä

Mervi Eskelinen:  lastu@lastu.fi, p. 050 3267243

Lastenkulttuurikeskus Lastu / Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Opitaan itse ja yhdessä

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu toteuttaa yleisen oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta arkkitehtuurin taiteenalalla. Opetussuunnitelma perustuu Opetushallituksen hyväksymiin taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin vuodelta 2017.

Paikallisesti opetussuunnitelman hyväksyy ja sen toteutumista seuraa Lapinlahden kunnan peruspalvelulautakunta. Yleisiä opetussuunnitelman perusteita täydentää vuosittain laadittava opetusohjelma.

Lukuvuoden opetusohjelman rungon saat syyslukukauden alussa ryhmän opettajalta.

Lue lisää opetussuunitelman perusteista opetushallituksen sivuilta: https://www.oph.fi/download/186919_Taiteen_perusopetuksen_yleisen_oppimaaran_opetussuunnitelman_perusteet_2017.pdf

Lukuvuoden 2020 – 2021 kokoontumisajat ja aikataulu

Syyslukukausi 26.8. – 16.12.2020
Kevätlukukausi 11.1. – 27.5.2021

Ryhmien kokoontumisajat:
MILLIT maanantai klo 17.30-18.30
TUUMAT maanantai klo 17.30-19.00
VAAKSAT keskiviikko klo 17.00-19.00

Loma-ajat:
Syysloma viikko 42, 12.10. – 16.10.2020
Joululoma 17.12.2020 – 10.1.2021
Hiihtolomaviikko 10, 8.3. – 12.3.2021

Ikkunanäyttely

Lastussa on kesän ajan esillä ikkunanäyttely, joka esittelee Lastun arkkitehtuurin taiteen perusopetuksen oppilaiden teoksia. Tämän lukuvuoden aikana on perehdytty kylässä-teemaan. Esillä on mm. Lapinlahden neuvolan seinäteoksen paloja, mystinen maisema -painolaatalla tehtyjä grafiikan vedoksia sekä kyläteemaista keramiikkaa.

Näyttely on osa Taideviesti-kampanjaa, jolla nostetaan lasten ja nuorten taidetta näkyväksi. Taideviestin tavoitteena on, että lasten ja nuorten itse tekemiä, sommittelemia sekä esille laittamia yllättäviä taidemerkkejä ja -jälkiä voi etsiä ja löytää mitä mielikuvituksellisemmista paikoista arjen ympäristöistä. Jokaisen lapsen ja nuoren itseilmaisu taiteen keinoin on arvokasta. Taide on leikkiä, keksimistä, löytämistä, mielikuvitusta, iloa ja luovuutta. Ota kuvia teoksista ja jaa sosiaalisen median kanavissa #taideviesti- ja #lastenkulttuuri-häshtägien kera. Haasta myös muita mukaan nostamaan lasten ja nuorten taidetta esiin.