FacebookInstagramYoutube

Kyläraittien taidemuseo on Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun ja Kuopion taidemuseon yhteishanke, joka mahdollistaa taidetoimintaa Pohjois-Savon harvaan asutuilla alueilla vuoden 2023 aikana. Hanke on rahoitettu Taiteen edistämiskeskuksen harvaan asuttujen alueiden (HAMA) kulttuuritoiminnan erityisavustuksella.

Hankkeessa taidetta tehdään kylillä yhdessä, ja hankkeen ajatuksena on mahdollistaa kyläläisten osallistuminen taidetoimintoihin ja taideprojektien suunnitteluun alusta asti. Taidetta kylissä tekee kyläläisten kanssa ammattitaiteilija, jonka hanke mahdollistaa.

Hankkeen tarkoitus on vahvistaa kylien identiteettiä luomalla taidetta, jonka lähtökohdat ovat itse kylissä ja niiden asukkaissa. Taidetyöskentely voi saada innoituksensa esimerkiksi paikallisista tarinoista, merkkipaikoista, rakennuksista, luontokohteista, tavoista tai perinteistä. Jokaiselle kylälle syntyy aivan omanlaatuista taidetta, ja taide voi sijaita kyläraiteilla, rakennuksissa tai vaikkapa luontoympäristöissä.

Kylien kuulemiskierros on tehty helmi-maaliskuun aikana, ja hankkeessa mukana ovat Juankosken Säyneisen kylä, Keitele, Pielavesi, Pielaveden Säviän kylä, Rautalammilta Myhinpään ja Kerkonkosken/Kiesimän kylät, Rautavaara, Sukeva, Varpaisjärven HAMA-kylät ja Vesanto.

Mukana oleville Pohjois-Savon kylille syntyy Kyläraittien taidemuseo, vuoden 2023 aikana. Yhdessä tehtyä taidetta pääsee ihastelemaan paikan päällä kylillä. Lisäksi Kyläraittien taidemuseon rakentumista voi seurata päivittyvästä taidekartasta.

Lisätietoja hankkeesta: Laura Rukola, Kyläraittien taidemuseo -hankekoordinaattori          p. 040-3568075, laura.rukola@lastu.fi

 

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 017 733 308 lastu.toimisto@lastu.fi