FacebookInstagramYoutube

Kyläraittien taidemuseo Kiesimällä: Taidetta ja metsämusiikkia

Kiesimällä kanavalle rakennettiin metsäsoittimia kylätaiteilija Katja Viklan johdolla. Kanavan alueella voi istuutua tuulikellon keinutukseen tai soittaa omia sävelmiä.

Kiesimältä löytyy myös Jättiläisten temppelin raunioita, ja alueen matkailullista arvoa nostetaan taidetyöskentelyn keinoin. Paikalle on tehty näyttävät opasteet sekä infotaulu.

Syksyn aikana Kiesimän kyläyhdistyksen mökki sai myös omat opasteensa. Mökin vuokrausmahdollisuuksista kertova infotaulu on vielä tekeillä. 

Hankkeen yhteistyökumppaneita: Kiesimän kyläyhdistys

Kiesimän metsäsoittimet: Kanavantie 280, 77930 Rautalampi

 

Kiesimälle ripustetaan metsäsoittimia  

Kyläraittien taidemuseo Kerkonkoskella: Taidetta ja valoa

Kerkonkoskella yhteisöllisyys kukkii monenkirjavissa tapahtumissa ja satamissa. Kylätaiteilija Katja Vikla järjesti yhteistyössä Kerkonkosken ketterän kanssa taidetyöpajoja, joissa valmistettiin valotaideteoksia Kerkonkosken elokuisiin venetsialaisiin. Venetsialaisyönä järjestettiin tunnelmallinen valokulkue pitkin metsäpolkua Kerkonkosken Wanhalta Myllyltä Ruusun galleriaan, jonka varrelta löytyi pajoissa tehtyjä valoteoksia. Lisäksi Wanhalla Myllyllä järjestettiin kahden nuoren kerkonkoskelaisen taidenäyttely. Essi Variksen ja Maija Kaipaisen moniulotteiset teokset loivat eloa Wanhaan Myllyyn. Kerkonkosken venetsialaisia juhlittiin pe-su 25.-27.8.2023.

Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Kerkonkosken ketterä ry, Unna Paananen, Anna Wildrose ja alueen lukuisat taiteilijat. 

Lisätietoa venetsialaisista: Kerkonkosken Venetsialaiset 2023 – Visit Kerkonkoski

Valoteos metsäpolulla

Kerkonkosken ja Kiesimän kylätaiteilija Katja Vikla

Kerkonkosken ja Kiesimän kylätaiteilija Katja Vikla on suonenjokelainen taiteen moniosaaja. Katja on koulutukseltaan muotoilija, ja hän on työskennellyt taiteen kentällä monenlaisissa tehtävissä, mm. kulttuurituotannon parissa. Lisäksi Katja tekee graafista suunnittelua ja ohjaa taidepajoja sekä tanssia. Katjalle maaseudun vetovoimaisuus ja omaleimaisuus tekee pienistä paikkakunnista elämyksellisiä vierailukohteita, joita taiteen keinoin on mahdollisuus kehittää houkuttelevammiksi.   

Lisätietoja hankkeesta: Laura Rukola, Kyläraittien taidemuseo -hankekoordinaattori

p. 040-3568075, laura.rukola@lastu.fi

 

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 017 733 308 lastu.toimisto@lastu.fi