FacebookInstagramYoutube

Kyläraittien taidemuseo Vesannolla: Taidetta kylille

Kyläraittien taidemuseo rakentui Vesannolla monella tapaa. Kyläraittien taidemuseo -hanke yhteistyökumppaneineen (Vesannon Kotiseutuyhdistys ry ja Vesannon kulttuuritoimi) herätti perinteet eloon kylätaiteilija Tiina Maansydämen johdolla. Pekan päivän tapahtumassa 29.6. torpparimuseon perinnerakennukset täyttyivät taiteella ja perinteisillä puhdetöillä, joihin yleisö pääsi osallistumaan.

Pekan päivän tapahtumista koottiin Vesannon kirjastoon taidenäyttely. Pysähtymisen hetkiä -näyttely oli esillä Vesannon kirjaston näyttelytilassa 7.11.-29.11.2023. Näyttelyn yhteydessä järjestettiin työpajoja, joiden ohjaajina toimivat kylätaiteilija Tiina Maansydän ja Eino Huuskonen. Näyttelyn avajaiset pidettiin tiistaina 7.11.2023.

Vesanto sai uuden kylätaiteilijan lokakuussa, kun kylätaiteilija Saija Vihervuori aloitti työskentelyn Vesannon yhteisöjen parissa. Loppuvuoden aikana Vesannolle rakentui yhteisötaideteos SYDÄNSEINÄ urheilukentän aitaan. Aidassa toistuu varhaiskasvatusikäisten, koululaisten sekä nuorten aikuisten yksilöllinen kädenjälki sydänmaa-logoissa. 

Yhteistyökumppanit: Vesannon kunta, Vesannon kulttuuritoimi, Vesannon kirjasto, Vesannon työpaja, Vesannon yhtenäiskoulu, eskarit

SYDÄNSEINÄ, Koulutie 2, 72300 Vesanto

   

 

 

Tutustu Vesannon taideprojekteihin katsomalla videot (2 kpl):

Vesannon kylätaiteilija Saija Vihervuori

 

Nopeita kuvia, näkymättömän tulostamista, kuviteltua tilaa, kokonaisuuden rakentamista, sydämenvalintoja, rauha.Olen kuopiolainen kuvataiteilija–maisema-arkkitehti, joka uskoo rakkauteen. Olen toiminut mm. tuntiopettajana Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa, valmistunut julkisen taiteenasiantuntijaksi Kuvataideakatemiasta, nykytaiteilijaksi Taidekoulu Maasta ja maisema-arkkitehdiksi Teknillisestä korkeakoulusta. Olen työskennellyt lukuisissa taide- ja suunnittelutehtävissä – myös projektipäällikkönä. Harvaan asutun maaseudun toivoisin pysyvän elävänä.

 

Vesannon kylätaiteilija Tiina Maansydän

 

Hei,

Olen Tiina Maansydän, Rautalampilainen taiteiden tekijä ja kokija. Koulutustaustaltani olen nuoriso-toiminnan ohjaaja, teatteri-ilmaisun ohjaaja, työnohjaaja, sekä taide- ja kirjallisuusterapeutti.

Sanat ja värit liikuttavat… tunne, rytmi ja liike – taiteen tuoma tunne sykähdyttää ja eheyttää. Pyrin myös oman taiteen tekemisen ja jakamisen kanssa samaan.

Oikeastaan voisin sanoa, että kaikessa taiteen tekemisessä; kuvataiteessa, kirjoittamisessa, teatteritaiteessa – haluan löytää sen syvemmän tason ilmaisulle.

Taiteilijana haluan kasvaa sisältä päin. Haluan löytää haavani – tehdä loputonta tutkimusmatkailua itseeni.

Työssäni yhteisötaiteilijana ja kouluttajana haluan tuoda asiakkailleni / osallistujille mahdollisuuden kokea taiteen parantavan voiman. Haluan olla tukemassa, kannustamassa ja rohkaisemassa ihmisiä kuulemaan ja näkemään ”oma äänensä” sen eri muodoissa. Haluan olla antamassa ilmaa siipien alle ja nostattamassa lentoon. Haluan antaa rohkeutta hypätä myös tuntemattomaan – pois omalta mukavuusalueelta. Haluan olla rinnallakulkijana, kun joku uskaltaa ottaa sen ensimmäisen askelee kohti vapautta, kohti luovuutta – kohti oman näköistä elämää.

Taidetta ei koskaan tehdä täysin yksin. Muut ihmiset – katsojat ja kokijat toimivat peileinä, kasvattajina ja kannustimina – ainakin minulle.

Lisätietoja hankkeesta: Laura Rukola, Kyläraittien taidemuseo -hankekoordinaattori

p. 040-3568075, laura.rukola@lastu.fi

 

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 040 6763 222 lastu.toimisto@lastu.fi