FacebookInstagramYoutube

Kyläraittien taidemuseo Vesannolla: Taidetta torpparimuseoon

Vesannon torpparimuseo on mielenkiintoinen kesäinen käyntikohde, joka taidehankkeen myötä herättää perinteet eloon kylätaiteilija Tiina Maansydämen johdolla. Pekan päivän tapahtumassa torpparimuseon perinnerakennukset täyttyivät taiteella ja perinteisillä puhdetöillä, joihin yleisö pääsi osallistumaan. Pekan päivän tapahtuman lisäksi suunnitteilla on koululaisille oma torpparimuseopäivä syksylle sekä Pekan päivänä taiteilluista teoksista koottu taidenäyttely Vesannon kirjastoon marraskuun ajaksi, jonka yhteyteen tulee kylätaiteilijan pitämiä työpajoja. Yhteistyössä Vesannon kotiseutuyhdistys ja Vesannon kulttuuritoimi.

 

Kaikille avoimet tapahtumat: 

29.6. klo 14–18 Vesannon torpparimuseo, Pekan päivän tapahtuma Leipää, perinnettä ja taidetta

Tapahtumassa oli tarjolla taidetekemistä ja perinnetöitä sekä perinneruokamaistiaisia. 

Tapahtumassa yleisö pääsi tekemään vastoja, taiteilemaan savesta, kuuntelemaan ja kirjoittamaan runoja. Tapahtumaan oli vapaa pääsy. 

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Vesannon kulttuuritoimi, Vesannon kotiseutuyhdistys ja Kyläraittien taidemuseo -hanke. 

Tulossa marraskuussa Leipää, perinnettä ja taidetta -näyttely ja työpajoja Vesannon kunnan kirjastoon, Keskustie 14, 72300 Vesanto

Vesannon kylätaiteilija Tiina Maansydän

 

Hei,

Olen Tiina Maansydän, Rautalampilainen taiteiden tekijä ja kokija. Koulutustaustaltani olen nuoriso-toiminnan ohjaaja, teatteri-ilmaisun ohjaaja, työnohjaaja, sekä taide- ja kirjallisuusterapeutti.

Sanat ja värit liikuttavat… tunne, rytmi ja liike – taiteen tuoma tunne sykähdyttää ja eheyttää. Pyrin myös oman taiteen tekemisen ja jakamisen kanssa samaan.

Oikeastaan voisin sanoa, että kaikessa taiteen tekemisessä; kuvataiteessa, kirjoittamisessa, teatteritaiteessa – haluan löytää sen syvemmän tason ilmaisulle.

Taiteilijana haluan kasvaa sisältä päin. Haluan löytää haavani – tehdä loputonta tutkimusmatkailua itseeni.

Työssäni yhteisötaiteilijana ja kouluttajana haluan tuoda asiakkailleni / osallistujille mahdollisuuden kokea taiteen parantavan voiman. Haluan olla tukemassa, kannustamassa ja rohkaisemassa ihmisiä kuulemaan ja näkemään ”oma äänensä” sen eri muodoissa. Haluan olla antamassa ilmaa siipien alle ja nostattamassa lentoon. Haluan antaa rohkeutta hypätä myös tuntemattomaan – pois omalta mukavuusalueelta. Haluan olla rinnallakulkijana, kun joku uskaltaa ottaa sen ensimmäisen askelee kohti vapautta, kohti luovuutta – kohti oman näköistä elämää.

Taidetta ei koskaan tehdä täysin yksin. Muut ihmiset – katsojat ja kokijat toimivat peileinä, kasvattajina ja kannustimina – ainakin minulle.

Lisätietoja hankkeesta: Laura Rukola, Kyläraittien taidemuseo -hankekoordinaattori

p. 040-3568075, laura.rukola@lastu.fi

 

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 017 733 308 lastu.toimisto@lastu.fi