FacebookInstagramYoutube

Kyläraittien taidemuseo Säviällä: Taidetta tien varrella

Säviän ”piäkylä” sijaitsee 77-tien varrella. Kylätaiteilija Maiju Ruuskanen on yhdessä paikallisten taideaktiivien kanssa työstänyt teoksia näkyvälle paikalle.

Karttulantien risteyksessä olevat sähkökaapit ovat muuntautuneet punaisiksi tuviksi ja perunamaaksi. Punaisten tupien ikkunoita koristaa uniikit pitsiverhot ja kuskistaapa ikkunasta kissakin!

Lisäksi Säviän nuorisoseurantalon pihaan on rakennettu Säviän historiaan liittyvä teos. Maitolaiturilla on perhe, metsästäjä Einari, vaimo Martta ja lapset Eino ja Anni. Aikansa asusteisiin puetusta perheestä on kirjoitettu myös tarina. Hahmot on rakennettu kierrätysmateriaaleista.

Teokset valmistuivat elokuussa 2023.

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Säviän kyläläiset, Taideyhdistys PiKeMa ry, Säviän nuorisoseura, Säviän Metsästysseura ja Säviän Martat.

Hiljennä Säviän kohdalla ja ihastele Kyläraittien taidemuseo -kohteita!

PUNAISET TUVAT: Karttulantie 1, 72510 Pielavesi

MAITOLAITURILLA: Säviän vanhatie 161, 72550 Säviä

 

 

Tutustu Säviän taideprojektiin katsomalla video:

Pielaveden Säviän kylätaiteilija Maiju Ruuskanen

Moi!

Minä oon Ruuskasen Maiju, Kuopiosta kotoisin oleva kuvataiteilija. Tällä hetkellä asun Satakunnassa ja syksyllä alkaa kolmas vuosi SAMK Kankaanpään taidekoulussa. 

Minua ilahduttaa pienet asiat tässä maailmassa. Niinkun ihanat värit ja sommitelmat luonnossa sekä ympäristössä, hymyt, perhoset, kissat, ihanat kohtaamiset, oudot esineet ja esimerkiksi kivet. Taiteeseeni ammennan sisältöä näistä arjen pienistä asioista, ja milloin mistäkin. Tykkään siitä, että taide tuo iloa ja ajatuksia niin taiteen tekijälle kuin kokijalle. 

Olen aiemmalta ammatiltani yhteisöpedagogi ja tehnyt paljon erilaisia taideprojekteja ja ohjannut ryhmiä Pohjois-Savossa.  Olen myös käynyt Pohjois-Savon kuvataideopiston ja tehnyt töitä niin siivojana kun varastoduunarinakin. 

Teen taidetta monipuolisesti maalauksista installaatioihin. Yhdistäviä tekijöitä taiteessani on runsas värimaailma, intuitiivinen tekeminen, kierrätysmateriaalit, orgaaniset muodot, ilo, kokeilu ja leikki. Kylätaiteilijana haluan olla innostamassa ihmisiä rohkeasti tekemään taidetta! 

Olen vähän höhlä ja ylpeä siitä! Taide on mun elämäntapa ja <3 Nähdään kylillä! 

 

Lisätietoja hankkeesta: Laura Rukola, Kyläraittien taidemuseo -hankekoordinaattori

p. 040-3568075, laura.rukola@lastu.fi

 

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 017 733 308 lastu.toimisto@lastu.fi