FacebookInstagramYoutube

Tapahtumat

Taideseinä – #taideviesti

Lastun majakylässä viime vuonna aloitettu Taideseinä saa jatkoa. Yhteisölliseen taideseinään voi käydä omatoimisesti nikkaroimassa tai punomassa omia taidemerkkejä. Materiaalit ja työvälineet tekemiseen löytyvät Lastun huussinrapusta ja muistathan tekemisen jälkeen palauttaa tavarat paikoilleen odottamaan seuraavia taiteilijoita.
Lastu tarjoaa Taideseinällä mahdollisuuden omien taidejälkien jättämiseen. Jokaisen lapsen ja nuoren itseilmaisu taiteen keinoin on arvokasta. Taide on leikkiä, keksimistä, löytämistä, mielikuvitusta, iloa ja luovuutta. Lastenkulttuurikeskukset kannustavat nostamaan lasten ja nuorten taidetta esiin ja tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia taidetekemiselle. Taideviesti kampanjan tavoitteena on, että lasten ja nuorten itse tekemiä, sommittelemia sekä esille laittamia yllättäviä taidemerkkejä ja -jälkiä, voi etsiä ja löytää mitä mielikuvituksellisemmista paikoista arjen ympäristöistä. Jätä jälkiä Taideseinään ja tee taidemerkkejä myös muualle. Ota kuvia teoksista ja jaa sosiaalisen median kanavissa #taideviesti. ja #lastenkulttuuri-hästägien kera. Haasta myös muita mukaan nostamaan lasten ja nuorten taidetta!

 

Roskataidehaaste – #roskataidehaaste

Pidetään yhdessä huolta ympäristöstämme!

Lastu kutsuu kaikki lapset, nuoret ja aikuiset tekemään taidetta roskista. Roskataide-haasteessa taiteillaan roskista ja samalla huolehditaan ympäristöstä. Kerää löytämäsi roskat, muista laittaa roskankeruuhanskat käteen ja käytä tarvittaessa keruupihtejä (vaikka vanhoja grillipihtejä). Kokoa löytämäsi roskat yhteen ja muotoile niistä taideteos maahan. Ota teoksesta valokuva muistoksi ja jaettavaksi. Julkaise teoksesi tunnisteella #roskataidehaaste, niin Lastu löytää syntyneet teokset ja nostaa niitä esiin. Kerää lopuksi roskat ja lajittele ne niille kuuluviin roskiksiin.

Lasten ja nuorten roskataideteokset voit nostaa esiin myös #taideviesti- ja #lastenkulttuuri-hästägien kera. Taideviestin tavoitteena on tuoda lasten ja nuorten taidetta esiin

Lue lisää taideviestistä

 

 

Kylien kätköistä – #kylienkätköistä

Etsitään yhdessä Lapinlahden ja Varpaisjärven kylien kätköistä mielenkiintoisia ja tutustumisenarvoisia kohteita, paikkoja ja ilmiöitä. Kohteet kootaan padlet-alustalle osoitteeseen https://padlet.com/lastutoimisto/5zb31gi4tdrll5e6

Lue lisää

Suuri Maalaustapahtuma 2020

Kuvataiteen päivää 10.7. vietetään ja juhlitaan jo kymmenettä kertaa. Helene Schjerfbeckin syntymäpäivää kunnioitetaan jälleen kerran nostamalla liput salkoon kautta maan.

Lastun ja Taidemuseo Eemilin tapahtuma toteutetaan tänä vuonna etätehtävänä, jonka löydät täältä:  Maalaustapahtuma 2020

Lue lisää

Retki-, luonto- ja erätapahtumien sarja vuonna 2020

Eri puolilla Lapinlahtea mielenkiintoisissa luontokohteissa järjestetään eri vuodenaikoina tapahtumia, joissa voi kokea elämyksiä ja tutustua retkeily-, liikunta-, luonto- ja eräasioihin.

Lue lisää

Vasikkasavut – Lasten perinnetapahtuma

Koko perheen yhteisessä tapahtumassa touhutaan yhdessä ja kokeillaan työpajoissa monenlaista tekemistä: nikkarointia, huovutusta sekä käpylehmien ja ulpukkapossujen paimentamista vanhanajan malliin.

Lue lisää

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 017 733 308 lastu.toimisto@lastu.fi