FacebookInstagramYoutube

Kosketa taidetta

Mitä pronssiveistos painaa, miltä tuntuu maalauksen pinta, miten grafiikkalaattaa raaputetaan? Näihin kysymyksiin voi saada vastauksen Kosketa taidetta -näyttelyssä.

Näyttelyn teokset ovat paitsi katseltavia, myös suurimmaksi osaksi kosketeltavia. Näyttely esittelee taidemaalauksen, kuvanveiston ja grafiikan menetelmiä sekä työvälineitä. Lisäksi kustakin menetelmästä on esillä esimerkkiteoksia. Jokaiseen menetelmään liittyy myös mahdollisuus koskettaa: maalauksen pinta, pronssiveistoksen paino ja grafiikanlaatan ominaisuudet tulevat konkreettisesti ilmi pienemmällekin näyttelykävijälle.

Näyttelyyn on tilattu teoksia taidemaalari Seppo Kääriäiseltä, kuvanveistäjä Kirsi Siposelta sekä graafikko Marja-Liisa Tikkaselta. Kosketa taidetta -projekti on toteutettu yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus Lastun kanssa. Hanke on saanut tukea Taiteen Keskustoimikunnan Lastenkulttuurijaostolta.

Kosketa taidetta -projektin tavoitteena on edistää taiteen saavutettavuutta pohjoissavolaisten lasten keskuudessa. Koska koululaisten matkustaminen taidemuseoon voi olla hankalaa, taide halutaan tuoda sinne, missä lapset ovat. Projektissa on luotu Kosketa taidetta – kiertonäyttely, jota koulut voivat tilata itselleen. Näyttely on pakattu kolmeen laatikkoon, jotka mahtuvat henkilöautoon. Laatikoiden sisällöstä voi kukin koulu ripustaa omanlaisensa kokonaisuuden.

 

Lorupakki

Lorupakin uumenista löytyy elävöitystä päiväkodin yhteisiin loruhetkiin. Pakin uumenissa luuraa uudempiin ja vanhempiin lastenloruihin liittyvää virikemateriaalia sekä vinkkejä innostaviin lorulähteisiin toiminnan tueksi.

Lumoava luontolaatikko

Lumoava luontolaatikko on lainattava ympäristökasvatusmateriaali varhaiskasvatukseen. Laatikko houkuttelee lapsia ihmettelemään ja tutkimaan luonnonilmiöitä toiminnallisesti ja moniaistisesti. Laatikon lainaaminen on maksutonta ja laina-aika on joustava. Materiaalipaketteja on kaksi, joista toinen kiertää Kuopion päiväkodeissa, toinen muualla Pohjois-Savossa. Materiaalin hakemisesta ja palauttamisesta sovitaan yhteyshenkilön kanssa.

Arkkitehtuurilaatikko

Arkkitehtuurilaatikko vie tutkimusretkelle rakennetun ympäristön tiloihin ja taloihin. Laatikon materiaalit ja tehtävävinkit kannustavat oman ympäristön tutkimiseen. Samalla tutustutaan arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön eri elementteihin ja ominaisuuksiin. Laatikosta löytyvillä materiaaleilla voit rakennella erilaisia ympäristökokonaisuuksia.

 

Juhani Aho -salkku

Juhani Aho-salkku on ensisijaisesti yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnattu materiaalikokonaisuus. Salkku sisältää esineitä, kuvia, tehtäviä ja tekstejä Juhani Ahoon liittyen.

Muistelusalkku

Erityisesti ikäihmisten muistelutuokioita varten suunniteltu salkku, joka sisältää esineitä, kuvia ja tekstejä 1930-, 1940- ja 1950-luvuilta.

Perinnekontti

Perinnekontti on ensisijaisesti alakoululaisille suunnattu entisajan maalaistalon elämää esittelevä materiaalikokonaisuus. Opetuspaketti sisältää esineitä, kuvia, tehtäviä ja tekstejä maalaistalon elämään liittyen.

Lisätietoja

Lastenkulttuurikeskus Lastu, lastu(at)lastu.fi, 040 6763 222 tai 050 326 7243