Lastun syyslomalla riittää tekemistä kaikenikäisille. Koko syyslomaviikon (16.-19.10.2023) ajan kestävällä, 7-12 vuotiaille suunnatulla päiväleirillä työskennellään erilaisten materiaalien ja taiteen lajien parissa. Leirillä pääsee tutustumaan arkkitehtuurin, kuvataiteen, sanataiteen ja ilmaisutaidon erilaisiin muotoihin, kädentaitoja unohtamatta. Työskentely tapahtuu Lastun pihapiirissä, sisällä tai mahdollisuuksien mukaan ulkona sään salliessa. Leiriläisille on tarjolla myös lounas. Leirille voi tulla niin monena päivänä kuin omat aikataulut antavat myöten. Ilmoittautumislinkin löydät sivulta Leirit | Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu .

Supersyysloman työpajoissa Maaningan ja Vehmersalmen kirjastoilla tehdään taikasauvoja ja loitsuja Harry Potterin hengessä. Näihin työpajoihin voivat osallistua kaikenikäiset – tervetuloa vaikka koko perheen voimin loihtimaan upeat taikasauvat leikkejä piristämään!

Lastun työpajat rantautuvat lomalla myös Iisalmen kirjaston yläkertaan IpanaIisalmen merkeissä. Työpajoissa inspiroidutaan sirkuksesta – mitä kaikkea sirkukseen liittyvää voikaan tehdä itse kierrätysmateriaaleista? Tervetuloa ottamaan asiasta selvää lomaviikon maanantaina ja tiistaina kirjaston yläkertaan. Lue lisää IpanaIisalmen ohjelmasta: IpanaIisalmi – Tapahtumat – Iisalmen kaupunki – City of Iisalmi .

Syyslomaviikon keskiviikkona 18.10.2023 Satuparkki Lapinlahden K-Marketissa kello 9-14. Lastun satuhahmo lukee satuja eri puolilta maailmaa, ja voit myös toivoa omaa lempisatuasi luettavaksi. 

Syyslomaviikoilla 42 ja 43 voit myös lähteä etsimään LUKUVILLIHTIJÄT-maisemarasteja eri puolilta Lapinlahtea. Rastit on sijoitettu erityisesti maisemapaikoille ja jokaisella rastilla on maiseman ihastelun lisäksi mahdollisuus uppoutua sanataiteen ja runouden maailmaan. Sisällöt ovat koko perheelle sopivia, eikä niiden kokemiseksi tarvitse erityisiä välineitä. Lue lisää Maisemapolusta Maisemapolku | Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu.