Lastu toteuttaa talvilomaviikolla taideleirin 4.-8.3.2024.

7-12 -vuotiaille suunnatulla päiväleirillä työskennellään talvissa tunnelmissa eri taiteen lajien parissa. Leiri sisältää arkkitehtuuria, kuvataidetta, sanataidetta, ilmaisutaitoa ja kädentaitoja. Työskentely toteutetaan sisällä ja ulkona Lastun pihapiirissä (Linnansalmentie 85). Leiripäivinä ohjelmaa on klo 9-15, ohjaajat ovat paikalla klo 7.45-16.15. Leiriläisille on tarjolla myös lounas. Leirille mahtuu vielä mukaan. Leiripäivien tarkemman ohjelman ja ilmoittautumislomakkeen löydät osoitteesta www.lastu.fi/lastenkulttuuri/leirit. Ilmoittautua voit myös puhelimitse 050 438 9003 tai sähköpostitse maarit.vaisanen@lastu.fi. Näistä yhteystiedoista voit kysyä myös leiristä tarvittavia lisätietoja.

Leirin lisäksi Lastu tarjoaa talvilomatekemistä Iisalmessa, Nilsiässä, Maaningalla ja Varpaisjärvellä.

IpanaIisalmessa (4.-8.3.2024) kirjaston yläkerrassa (Kirkkopuistonkatu 9, Iisalmi) otetaan loruloikkia ja lumoudutaan liikkumisesta. Lastun maksuttomissa työpajoissa maanantaina 4.3. ja tiistaina 5.3. klo 10-14 yhdistyvät kädentaidot ja sanojen kanssa leikittely. Lastenkirjailija Kirsi Kunnaksen juhlavuosi on innostanut tähän työpajaan, jossa seikkaillaan metsäisellä sanapolulla ja leikitellään sanoilla. Kirsi Kunnaksen runojen ja lorujen lisäksi yläkerrassa on loruteltta sekä paljon tykätty kädentaitojen työpaja. Koko ohjelman löydät osoitteesta: https://www.iisalmi.fi/Suomeksi/Ajankohtaista/Tapahtumat/IpanaIisalmi

Kuopion Hyperhiihtoloman ohjelmassa on Lastun työpaja Nilsiän kirjastolla (Ukko-Paavontie 15) keskiviikkona 6.3.2024 klo 10-13 ja Maaningan kirjastolla (Keskusraitti 3) torstaina 7.3.2024 klo 13-16. Molemmissa työpajoissa tehdään lorukortteja ja luetaan Kirsi Kunnaksen runoja. Hyperhiihtoloma koko ohjelman löydät täältä: https://www.kuopio.fi/hyperhiihtoloma.

Myös Varpaisjärvi-talolla (Kauppatie 20, Varpaisjärvi) on talvilomalla tarjolla kädentaitopajoja. Työpajoissa pääset kokeilemaan erilaisia tekniikoita. Tule paikalle ja päästä luovuutesi valloilleen tiistaina ja keskiviikkona klo 10-12 sekä keskiviikkona ja torstaina klo 13-15.

Kaiken tämän toiminnan jälkeen on hyvä myös rentoutua, ja mikä olisikaan parempi tapa siihen kuin istua pehmeälle sohvalle hyvän kirjan kanssa. Loman aikana ehdit hyvin osallistua Lastun arkkitehtuuriteemaiseen lukuhaasteeseen. Lukemalla haasteruudukossa ilmoitettuja teemoja sisältäviä kirjoja niin, että saat bingorivin täyteen, olet mukana kirjapaketin arvonnassa. Lisätietoja ja tarkemmat osallistumisohjeet löydät osoitteesta: Lastun Lukuhaaste | Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu.