Viimeinen kouluviikko on menossa, pian alkaa kauan odotettu kesäloma. Ensimmäiset lomapäivät menevät varmasti ihanasta joutilaisuudesta nauttien, mutta jos tekemisen puute iskee niin ei huolta, Lastu hoitaa.

AVOIN TAIDETOIMINTA  jatkuu läpi vuoden. Taidemuseo Eemilin keskiviikkokerhossa painetaan kasveilla paperille keskiviikkona 7.6. ja 5.7. kokeillaan, millaisia kuvioita saa aikaan, kun nakuttelee väriä irti kukista. Lastun torstaikerhot kokoontuvat 8.6. ja 6.7. klo 17-19 ja myös Varpaisjärvi-talolla voi tulla mukaan avoimeen toimintaan 28.6. ja 26.7. klo 9-12. Lastenkulttuuri | Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

KESÄN LEIRIT: Taideleiri 19.-21.6. päiväleirinä Lastun pihapiirissä, Rakennusleiri 1.-3.8. yöleirinä Lastussa. Ilmoittautuminen on nyt auki, taideleirille 16.6. ja rakennusleirille 28.7. saakka. Lisätietoa ja ilmoittautuminen osoitteessa: Leirit | Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Kesäkuun loppupuolella alkavat KESÄSÄPINÄT. Joka toinen keskiviikko ja torstai on täynnä iloista touhua ja tohinaa Lastun pihapiirissä. Jutustelua, nakuttelua, leikkiä ja mikäpä estää laulamastakin jos siltä tuntuu! Toiminta sopii kaikille vauvasta vaariin, mukavaa tekemistä on tiedossa elokuun alkuun saakka. (Keskiviikot 28.6./12.7./26.7. klo 9-11 ja torstait 6.7./20.7./3.8. klo 17-19.) Kesäsäpinät | Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

LUKUPIKNIKIT: keskiviikko 14.6. klo 17-20 Lastussa ja 21.7. klo 18-20 Varpaisjärven iltatorilla. Lukuvillihtijät-hankkeen teemaan liittyen Lastu järjestää kesän aikana kaksi lukupiknikkiä. Ohjelmassa on erilaisia työpajoja lukemiseen ja kirjoihin liittyen, kirjanvaihtotori ja Kennelliiton lukukoirakin on paikalla. Ehdottomasti tapahtuma, jota et halua missata! Lisätietoja löydät osoitteesta: Lukuvillihtijät | Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu .

TYÖPAJAT MUSEOISSA: Lastun väki liikkuu työpajoineen myös muualle Pohjois-Savon alueelle. Nilsiän museon tapahtumissa on tarjolla kasvipainantaa (10.6.), tuohityöpaja (28.6.), nyörinpunontaa Taiteiden juhlassa 18.8. ja lisäksi voit päästä katsomaan (ja jos rohkeutesi riittää, myös kokeilemaan) kehräämistä Savutupanäyttelyn avajaisissa 28.6. ja iltatorilla 6.7. Lapsille on tarjolla oma kädentaitopaja lasten museoillassa Juhani Ahon museolla Iisalmessa 27.6. klo 17-19.

MAALAUSTAPAHTUMISSA Taidemuseo Eemilissä Lapinlahdella 8.7. klo 11-18 ja Lastun pihapiirissä 9.7. klo 10-13 pääset luomaan oman taideteoksesi. Lastun tapahtumaan on kaikenikäisillä vapaa pääsy. Taidemuseo Eemiliin aikuiset pääsevät joko ostamalla museon pääsylipun tai museokortilla, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

NÄYTTELYT: Lastun pihapiirissä (Linnansalmentie 85, Lapinlahti) voit vapaasti käydä ihastelemassa lasten rakentamaa majakylää. Kaikki kylän yli 30 majaa ovat syntyneet kesäisten rakennusleirien aikana, ja uusia syntyy taas tämän kesän leirillä. #taideviesti-ikkunanäyttely löytyy Lastun päätyikkunasta, esillä on monenlaisia talven aikana Lastun toiminnoissa valmistuneita töitä. Kylän hevoset-näyttely Varpaisjärvi-talolla (Kauppatie 20,Varpaisjärvi) on auki 31.8. saakka Varpaisjärvi-talon aukioloaikoina Varpaisjärvi-talo | Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu. Linkin takaa löytyy myös tietoa Varpaisjärven heinäkuisista tori-illoista.

Kesä huipentuu tietysti kaikkien odottamiin VASIKKASAVUIHIN lauantaina 5.8. klo 12-15 Lastun pihapiirissä. Lasten ja koko perheen perinnetapahtumassa on monenlaista tekemistä ja näkemistä: perinneleikkejä ja -satuja, tikkupullan paistoa, nikkarointia, huovutusta, musiikkia ja tottakai mukana on myös vasikka ja muita kotieläimiä. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Vasikkasavut -tapahtuma | Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu .