FacebookInstagramYoutube

Taidemetsä

Suomalaisen taiteen päivä

Tervetuloa Taidemetsään luomaan omia taideteoksiasi suomalaisen taiteen päivän merkeissä perjantaina 9.8. klo 11-16. Mukaan tarvitset vain mielikuvituksesi, tapahtuma on maksuton ja sopii kaiken ikäisille.
Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen päivää on vietetty 9.8.2020 alkaen. Sisäministeriö on suositellut Janssonin syntymäpäivää 9.8. myös vuosittaiseksi liputuspäiväksi.
Tove Jansson lienee tunnetuin Muumeista, joskin hän on myös merkittävä hahmo taidemaalauksen ja kuvittamisen saralla yleisemminkin. Janssonin kirjallisia teoksia on mm. käännetty yli 50 kielelle.

Taidemetsä on Taidemuseo Eemiliä ympäröivä metsäalue, jonne Lapinlahden 150 v-juhlavuonna työstetään yhdessä lasten ja nuorten teoksista ulkonäyttely sekä rikas tapahtuma- ja ohjelmakokonaisuus.

Taidemetsään suunnitellaan ja toteutetaan lasten ja nuorten kanssa myös taidepolku/seikkailureitti, jonka kautta teoksiin tutustutaan ja havainnoidaan metsää ja luontoa. Taidemetsään luodaan myös uusia teoksia kesän aikana, joten paikalla kannattaa käydä useamman kerran nauttimassa ainutlaatuisesta taide-elämyksestä luonnon helmassa. 

Metsään johtavien reittien varrelta löydät julisteita, joissa on qr-koodi vieraskirjaan. Olisimme iloisia, mikäli klikkaisit itsesi lomakkeelle ja vastaisit siellä oleviin kahteen kysymykseen. Ja mikäli tuotat sisältöä someen, käytä päivityksissä tunnisteita #Taidemetsä_Lapinlahti ja @lastenkulttuurikeskuslastu, niin löydämme tiemme tykkäämään päivityksestäsi.

Lisäksi Lastu ja Eemil järjestävät Taidemetsään tapahtumia ja omatoimiohjelmaa:

Taidemetsän luonnonkukkien päivä 15.6. klo 11-18

Taidemetsän Suuri maalaustapahtuma 10.7. klo 11-18

Taidemetsän Suomalaisen taiteen päivä 9.8. klo 11-16

Taidemetsän Suomalaisen luonnonpäivä 31.8. klo 11-15

Taidemetsän syysjuhla 27.9. klo 11-16

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen taidekokonaisuuteen Lapinlahdelle!

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 040 6763 222 lastu.toimisto@lastu.fi