FacebookInstagramYoutube

Oma hyönteinen ulkona

Omat hyönteiset lähtevät ulos (kuljetusalusta tai rasia mukaan, että hyönteinen pysyy siistinä ja ehjänä). Jos ette halua ottaa hyönteisiä ulos, voi jokainen oppilas muuttua omaksi hyönteisekseen (roolinotto).

1. Miten hyönteinen liikkuu? Millaista ääntä se pitää? Minne se menee ensimmäisen? Miksi? Lentäkää, liikkukaa ja tuottakaa ääniä yhdessä ja erikseen.

2. Jokainen hyönteinen tai hyönteispari etsii oman paikan valitulta alueelta esim. koulun pihalta tai välituntialueelta. Paikka voi olla puussa, puun juurella, pensaassa, maassa jne. Valitsemaansa paikkaa voi luontoa kunnioittaen muuttaa tai somistaa mieleisekseen ja omalle hyönteiselle sopivaksi. Onko tämä valittu paikka hyönteisen koti vai leikkipaikka tms.? Oppilaat esittelevät valitsemansa paikat toisilleen ja kutsuvat muita hyönteisiä kylään. Mitä hyönteiset tekevät? Miten ne leikkivät? Leikitään hyönteisten valitsemaa leikkiä tai peliä.

3. Järjestetään hyönteisten kykykisa, jossa jokainen hyönteinen pääsee esittelemään oman erityiskykynsä tai supervoimansa yksin, pareittain tai pienryhmissä.
Miettikää yhdessä mitä yhteistä eri hyönteisillä on? Mitä samaa? Kenellä on siivet? Kuka osaa lentää?

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 017 733 308 lastu.toimisto@lastu.fi