FacebookInstagramYoutube

Sanakirjoja

 

Yhteisessä työskentelyssä ja toiminnassa opitaan ja opetellaan toinen toistemme kieltä. Erilaisia sanoja nousee esiin luontevasti yhteisen tekemisen ja kommunikoinnin yhteydessä. Kieltä opitaan sanallistamalla tehtyä toimintaa. Eri kielen sanoja vertaillaan ja makustellaan yhdessä. Kielen oppiminen on molemminpuolista. Sanoista syntyy kerta kerralta oma ”sanakirja”. Yhteinen tekeminen kumpuaa ryhmäläisten omista tarpeista ja kiinnostuksen kohteista ja näin myös sanakirjojen sanat ovat erilaisia.

 

 

Sanakirja voi olla myös ryhmän yhteinen teos, tällä kertaa sanalakana, johon yhdessä opitut eri kielien sanat tallentuvat.

 

 

Kun kirjoitus- ja lukutaitoa ei ole, voi sanakirja muodostua kuvakorteista. Kuvia löytyy avoimista kuvapankeista esim. Papunet tai kuvia voi leikata lehdistä tai vanhoista seinäkalentereista. Sanakirjakorteissa voi hyödyntää myös postikortteja, valokuvia tai piirtää ja maalata kuvat itse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanakirjasta voi myös tulla konkreettisesti omatekoinen kirja tai lehtinen. Tämä sanakirja on muodostunut ryhmän yhteisestä taidetyöskentelystä, taidevierailuista ja monipuolisesta taidesanastosta.

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 017 733 308 lastu.toimisto@lastu.fi