FacebookInstagramYoutube

Oma lakana / Kehon rajat / Rajanauha

Oman kehon rajoihin tutustutaan piirtämällä kehon ääriviivat lakanalle. Työskentely tapahtuu pareittain siten, että ensin toinen asettuu makaamaan oman lakanan/kankaan päälle ja toinen piirtää kehon ääriviivat. Sen jälkeen vaihdetaan rooleja. Jokainen vahvistaa itse omalle lakanalle piirrettyä ääriviivaa.

Eri tapaamiskerroilla lakana täydentyy tunnetyöskentelyn teemoilla.

Itsetuntemusta ja positiivista minäkuvaa vahvistetaan työskentelyn kuluessa, kun jokainen miettii mitkä ovat hänen vahvuuksiaan. Valitut vahvuudet kirjoitetaan omaan lakanaan.

Lakanaan kirjoitetaan myös asioita, jotka tekevät onnelliseksi ja nimetään ihmisiä tai eläimiä, joille halutaan antaa hellyyttä.

Rajanauha

Punotaan matonkuteesta oma rajanauha, jonka pituus on sama kuin lakanaan piirretyt oman kehon ääriviivat. Rajanauhan avulla jokainen voi määritellä ”omia rajojaan”.

Rajanauha-harjoitus

Jokainen on vuorollaan rajalankansa rajaaman piirin keskellä ja ohjaa muut osallistujat kannattelemaan rajalankaa haluamaansa kokoon ja muotoon. Sen jälkeen hän kutsuu piirin keskelle yksitellen neljä haluamaansa henkilöä, ja kertoo heille kuinka lähelle saa tulla. Harjoituksessa tunnustellaan kunkin henkilökohtaista aluetta – kuka saa tulla lähelle ja kuinka lähelle toinen ihminen saa tulla.

Omat rajat -keskustelu

Millaiset ovat sinun omat rajasi? Miten lähelle toinen voi tulla? Kuka saa tulla lähelle ja kuka ei? Mikä tuntuu hyvältä? Miten kunnioitan toisten rajoja?

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 040 6763 222 lastu.toimisto@lastu.fi