Maisemapolku

Maisemapolun avulla voi innostaa ihmisiä ulos tutkimaan ja ihastelemaan omia arkimaisemia.

Eri puolille paikkakuntaa, erityisesti maisemapaikoille sijoitettavilla maisemantarkkailupaikoilla voi maiseman ihastelun lisäksi uppoutua runojen ja sanataiteen maailmaan: jokaiselle rastille tehdään erilainen sisältö, esimerkiksi omatoimisesti tehtäviä sanataidetehtäviä tai maisemaan sopiva runo. Sisällöt muokataan sopiviksi koko perheelle.

Maisemapolulla voi juhlistaa esimerkiksi kansainvälistä maisemapäivää, jota vietetään vuosittain 20.10. Maisemapäivän ajatuksena on herättää huomaamaan maisema osana yhteistä kulttuuriperintöä, identiteettiä, hyvinvointia ja elinympäristön laatua sekä monimuotoisuutta. 

Ensimmäisellä Lukuvillihtijät-maisemapolulla lokakuussa 2023 oli kymmenen tehtävärastia eri puolilla Lapinlahtea ja se oli osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Talvirunopolku

Talvirunopolku järjestettiin osana suuremman retki-, luonto- ja erätapahtumien sarjan yhtä tapahtumaa. Väisälänmäen kulttuurimaisemaan sijoittuneessa Talvi liikuttaa – tapahtumassa oli tapahtuma-alueena toimineen kodan ympäristöön viety runoja, joita osallistujat saivat omatoimisesti kiertää lukemassa. Runot tulostetaan paperille (muista runon kirjoittajan nimi), laminoidaan ja kiinnitetään puiden runkoon/oksaan narun avulla. Runot valitaan tapahtuman teeman mukaisesti. Tätä menetelmää voi soveltaa myös kaupunkiympäristössä kiinnittämällä runoja tapahtuman ajaksi esimerkiksi puiston penkkeihin, aitoihin, valopylväisiin jne.

 

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 017 733 308 lastu.toimisto@lastu.fi