Tapahtumat

Lukemaan innostavia, Lukuvillihtijät-teemaisia tapahtumia vuonna 2024.

Lastenkirjamylläkkä Varpaisjärvi-talolla

Heti pääsiäisen jälkeisenä tiistaina, kansainvälisenä lastenkirjapäivänä 2.4.2024 järjestetään Lastenkirjamylläkkä tapahtuma Varpaisjärvi-talolla (Kauppatie 20, Varpaisjärvi) klo 13-18.

Tapahtumaan voit tuoda mukanasi itsellesi tarpeettomat ja ylimääräiset lastenkirjat kirjojen vaihtotorille ja ehkäpä löydät kierrätyskirjojen joukosta itsellesi jotakin uutta luettavaa. Lastenkirjamylläkän kädentaitopajoissa tehdään yhdessä kirjanmerkkejä ja lukukavereita kierrätysmateriaaleista. Saat myös kotiin vietäväksi kirjavinkkejä ja pieniä sanataidetehtäviä. Tapahtumassa pääsee osallistumaan myös suosittuun Tiloista sanoja, sanoista tiloja -työpajaan. Lukemisen ja tekemisen lomaan on tarjolla mehua ja keksejä.

Lukuretriitti

Lastussa luontolukemiston parissa

to 1.8.2024 klo 18-20.30

pe 2.8.2024 klo 9-14.30

Hiljennytään luontoaiheisten tekstien, runojen ja kirjojen äärelle. Luetaan yhdessä ja yksin puiden siimeksessä Lastun pihapiirissä.

Virkistävällä retriitillä rauhoitumme luontoaiheisten kirjojen äärelle. Jaamme yhdessä lukukokemuksia ja lumoavia kirjoja. Lisäksi teemme helposti lähestyttäviä luontoyhteysharjoitteita. Retriitissä osallistujat saavat vieraakseen kirjailija Johanna Venhon teemalla Metsä puhuu minulle. Tule mukaan ja löydä lukemisen ilo!

Ilmoittautuminen:

https://forms.office.com/e/dHREWnpL9Y

Lukuretriitti on osa Runotaika-tapahtumaa, lisätietoja osoitteesta: Runotaika 2024 (inflow.fi)

Minimiosallistujamäärä 5 henkilöä, maksimiosallistujamäärä 15

Hinta 110 euroa, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 100 euroa, joka sisältää retriitin ja ruokailut (iltapala, aamupala, lounas)

Yöpymismahdollisuus omin liinavaattein 25 €/yö kahden ja kolmen hengen huoneessa Lastun Vanhapihan kammareissa. Yöpyä voi myös Lastun pihassa omassa teltassa tai omin liinavaattein aitassa, jossa yksi yhteinen siskonpeti kolmelle hengelle. Lapinlahdelta löytyy myös muita majoitusvaihtoehtoja, katso osoitteesta https://urly.fi/3rwv

Lisätietoja Laura Rukola laura.rukola@lastu.fi 040 356 8075

Menneet tapahtumat

Lastun Lukuvillihtijät-hankkeeseen liittyneet tapahtumat vuonna 2023.

 

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Linnansalmentie 85 73100 Lapinlahti p. 040 6763 222 lastu.toimisto@lastu.fi